blog posts

hosting potrivit pentru WordPress

Ce tip de hosting este potrivit pentru WordPress

Daca ai construit un site pe platforma WordPress, trebuie sa stii ce tip de hosting se potriveste. Alegerea perfecta este influentata de diversi factori, printre care se numara resursele de care are nevoie website-ul.

Alegerea unui pachet de hosting potrivit poate varia de la un server dedicat, server virtual, pana la o solutie de shared hosting. Fiind o platforma scalabila, WordPress va functiona la fel de bine pe oricare dintre solutii, atata timp cat are alocate resursele necesare.

Server dedicat

Achizitia unui server dedicat se refera la un server fizic, care va fi folosit exclusiv pentru site-ul tau, fara a imparti resursele cu alte site-uri. Aceasta solutie implica o securitate mai mare, posibilitatea de a efectua orice modificare dorita.

Totusi, un server dedicat se recomanda doar in cazul proiectelor de mare anvergura, in conditiile in care nu este la un cost accesibil si implica minime cunostinte de administrare.

Server virtual privat – VPS

Este solutia optima dintre un pachet de shared hosting si un server dedicat. Practic, un server VPS poate fi comparat cu un apartament inchiriat intr-un bloc (server) in care mai locuiesc alti vecini. Acest lucru permite cu usurinta upgrade-ul sau downgrade-ul resurelor alocate, fiind o solutie scalabila din acest punct de vedere.

De asemenea, costurile sunt mai reduse decat in cazul unui server dedicat, insa cu o mai mare stabilitate decat in cazul unei solutii de shared hosting.

Shared hosting

Este cea mai la indemana varianta, cu cele mai reduse costuri. Shared hosting este alegerea majoritatii proprietarilor de site-uri WordPress care sunt la inceput de drum. In timp, oricand au posibilitatea de upgrade spre un VPS sau un server dedicat.

Cea mai buna solutie de hosting difera de la proiect la proiect – blogurile vor alege o solutie shared, magazinele online pot incepe cu o solutie shared cu posibilitatea de upgrade catre un VPS sau server dedicat, pe masura ce creste nevoia de resurse suplimentare.

Indiferent de situatie, Gazduire-online.ro ofera oricare dintre optiunile de web hosting, potrivite oricarui proiect online WordPress si nu numai. De asemenea, pentru eficienta optima, pachetele special concepute pentru WordPress, sunt alegerea ideala pentru orice proiect incipient cu posibilitatea de upgrade.