blog posts

https vs https , de ce am nevoie de un certificat ssl

Cum se face trecerea de la http la https (SSL)

Noțiuni introductive SSL (https:)

SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer. Reprezintă un standard/protocol in materie de securitate şi a fost dezvoltat de Netscape in 1994. Utilizarea lui este uşor identificabilă datorită unui mic lacăt (sub formă grafică) care apare in browser.

Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice ce au rolul de a securiza schimbul de informații pe internet. Ex: informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată. Certificatele SSL pot fi folosite de asemenea și pentru securizarea corespondenței (email).

Nu trebuie să înțelegeți că doar site-urile de e-commerce, ori site-urile cu trafic ridicat și informație de mare valoare au nevoie de un certificat SSL. Orice site, indiferent de obiectul său serviciul promovat, de traficul mic sau mare, beneficiază de un upgrade de securitate mare la instalarea unui certificat SSL.

Adresele web securizate prin SSL încep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiți utilizatori folosesc termenul „HTTPS” pentru SSL..

Înainte de a începe migrarea de la http la https este nevoie să vă asigurați că aveți un certificat SSL instalat. Aici aveți pașii necesari instalării unui certificat SSL.

De asemenea, înainte de a vă seta redirectul permanent, din http » https, trebuie verificat dacă site-ul dvs este afișat corect și este funcțional în varianta cu https. Pentru a face acest lucru accesați site-ul prin https://domeniu.ro (unde domeniu.ro este domeniul dvs)..

Cazul 1a. – Lăcățel verde

Dacă vă apare acel lăcățel în stânga sus verde, și conținutul afișat este identic cu cel de pe http://domeniu.ro înseamnă că totul este setat cum trebuie și puteți să faceți redirectul http » https fără probleme.

Cazul 1b. – Lăcățel tăiat sau un lăcățel cu semnul exclamării (!) lângă el

Dacă vă apare un lăcățel tăiat sau un lăcățel cu un semn al exclamării lângă el, înseamnă că în pagină dvs. există linkuri http, iar acestea trebuie schimbate în https.

Pentru a vedea exact ce linkuri prezintă aceste erori, încărcați pagina prin https://domeniu.ro, apoi dați click pe F12 în browser și vi se va deschide o bară de debug în partea de jos a browserului. Dați click pe Console și apoi dați un refresh la pagină. Un exemplu de eroare HTTPS este următoarea:

Mixed Content: The page at ‘https://domeniu.ro/’ was loaded over HTTPS, but requested an insecure stylesheet ‘http://domeniu.ro/css/screen.css’. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.

Eroarea semnifică, că anumite fișiere din site au fost blocate datorită faptului că linkurile sunt generate http, și ar trebui schimbate în https. Mai jos aveți pașii necesari pentru corectarea linkurilor și redirect http » https.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *